ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътИзпод тепетоКултураМненияНовиниПод ножа

Обновеното пространство пред Съдебна палата все пак стана паркинг

Въпреки желанието на адвокати, мястото отново бе превзето от автомобили след ремонта

Пространството пред Съдебна палата – улицата с официално име „Йоаким Груев“ – отново се запълни с автомобили. Мястото бе ремонтирано в последните седмици, като изцяло компрометираната настилка бе подменена с нова от типичните за целия град бетонни мити павета.

Малко след ремонта адвокат Стефан Левашки, подкрепен и от други свои колеги, изрази надеждата и желание мястото да остане пешеходно. Вместо автомобилите, които преди това бяха превзели пространството, там да се постави озеленяване, пейки и изобщо – достъпна за преминаване среда.

Веднага след приключване на ремонтните дейности обаче, улицата отново бе превзета от коли. Официално това е улица, макар и да бъде забранена за вход с поставен нужния знак откъм бул. „Шести септември“. Достъп до там би трябвало да имат само притежателите на карта за служебен достъп.

Желанието на адвокатите все пак е пространството да се превърне в пешеходно и достъпната среда за всички да надделее над малцината избрани, за които е по-важен достъпът точно до входа на работното им място. Според някои пък самата настилка не е подходяща за автомобилно движение.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина